Zijn er muizen of ratten in mijn huis?

Muizen laten overal waar ze lopen keutels achter. Deze keutels lijken veel op hagelslag of zwarte rijstkorrels. De rattenkeutels liggen in tegenstelling tot muizenkeutels vaak bij elkaar. De diep donkerbruine keutels van de zwarte rat hebben de vorm van een banaan. Die van de bruine rat zijn zwart en hebben de vorm van een Pinda. Ze zijn ongeveer 10-20 mm lang.

Een muis heeft een zeer flexibel skelet waardoor zij zich door gaatjes kunnen wurmen ter grootte van een potlood.  Met gemak bewegen ze zich door je woning en zitten op plaatsen waar wij niet kunnen komen.

Het lekkerste vinden ze noten, granen en insecten, maar kunnen ze dat niet vinden dan is onze voorraad een welkome oplossing.

De Urine van een muis en rat ruikt erg sterk (ammoniak en muskus). Ze laten hun urine achter om hun territorium aan te geven. Via hun urine kunnen verschillende ziektes worden verspreid, waaronder het Hanta-virus. Met hun uitwerpselen kunnen ze via het voedsel ziektes verspreiden zoals het Salmonellavirus en de ziekte van Weil.

Muizen- en rattentanden groeien constant daarom knagen ze graag aan plastic, hout en elektrische bekabeling. Dit is noodzakelijk om hun tanden kort te houden. Helaas is het gevolg vaak kortsluiting, brand en/of onherstelbare schade.

Muizen en ratten planten zich razendsnel voort. Een koppeltje muizen of ratten kan de populatie jaarlijks laten groeien met 2.000 stuks. Dit mede omdat de jongelingen al na enkele weken geslachtsrijp zijn. Zodat slechts enkele exemplaren zich binnen de kortste keren kunnen vermenigvuldigen tot een echte plaag van honderden of zelfs duizenden muizen of ratten.

Het zelf bestrijden van muizen en ratten is lastig, omdat ze erg schuw zijn. Wanneer er klemmen worden geplaatst is het noodzakelijk deze niet te vaak aan te raken of te verplaatsen. Ruiken ze een mensengeur, dan zal er met een grote boog om de klem heen gelopen worden. Ook is het belangrijk vast te stellen wat de looproutes zijn en waar knaagschade is. Muizen- of rattengif gebruiken wij bij SnapTrap niet. Onze lokmiddelen zijn niet giftig en volledig biologisch.

Kort gezegd, Ja!

De belangrijkste reden waarom onze apparaten veilig zijn is dat ze niet van buitenaf kunnen worden benaderd, de apparaten geen serverprogramma’s draaien en geen poorten openen die van buitenaf kunnen worden benaderd. De apparaten sturen alleen een verzoek over een beveiligde verbinding (TLS) naar onze server en ontvangen een antwoord op dit verzoek. Daarom kunnen wij zelf niet direct toegang krijgen tot onze apparaten, maar moeten we wachten tot onze apparaten contact opnemen met onze servers.

Daarnaast staan onze apparaten het grootste deel van de tijd in stand-by modus waarbij er geen Wifi verbinding tot stand wordt gebracht. In stand-by luisteren de apparaten alleen naar de sensoren die worden geactiveerd. Zodra er iets met de sensoren gebeurt verstuurt het apparaat een encrypted bericht naar onze server.

Voor meer veiligheid hebben we twee functies ingeschakeld: “flash-encryptie en veilig opstarten”. Flash encryptie zorgt voor de encryptie van alle gegevens die op het apparaat zelf zijn opgeslagen, zoals Wifi gegevens. Secure boot zorgt ervoor dat alleen firmware ondertekend door SnapTrap kan draaien op een SnapTrap apparaat.

Kortom:

– Geen servers, geen open poorten. Communicatie vindt alleen plaats via een versleutelde verbinding (TLS), maar niet andersom.

– De meeste tijd staat het apparaat in stand-by en heeft dan geen WiFi verbinding.

– Flash encryptie om gegevens veilig op het apparaat op te slaan

– Secure boot om alleen onze software op het apparaat te laten draaien

Je kunt niet vergeten dat je klemmen hebt gezet. Ons systeem stuurt je een SMS- en/of email als er een vangst is, de batterij bijna leeg is of als het WiFi signaal slecht is. Dus nooit geen last meer van een verdroogd muisje in de klem, of extreem veel vliegen in huis. Dit hoort vanaf nu tot het verleden! Met onze intelligente klemmen krijgt u een melding op uw mobiel zodra er een vangst is.
Door het SMS- en/of email weet u direct wanneer u de lastige muis heeft gevangen, en kunt u deze direct minuut verwijderen en is de klem meteen weer actief.

Tja, dat is afhankelijk hoeveel klemmen je wilt zetten. Doorgaans zijn in een normale eengezinswoning één of twee klemmen toereikend. Hoe groter de plaag, hoe groter het aantal benodigde klemmen.

Voor € 125,00 inclusief BTW (exclusief reiskosten) komen wij bij u langs om vast te stellen wat voor plaagdier zich in uw woning heeft gevestigd. Wat er wellicht bouwkundig zou moeten gebeuren om ze te weren en wat de beste manier van bestrijden is. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en worden vooraf met u afgesproken.