Publicatie in Bedrijvig Meierijstad

7 juli 2022

Publicatie in Bedrijvig Meierijstad

Onlangs verscheen de nieuwste editie van Bedrijvig Meierijstad mét een interview over ons. Benieuwd naar hoe we slim en goedkoper plaagdieren vangen mogelijk maken? Lees het artikel!

bedrijvig meierijstad

Slim en goedkoper plaagdieren vangen

SnapTrap is gespecialiseerd in slimme muizen- en rattenvallen. Het bedrijf op de Amert in Veghel is helemaal thuis in digitale plaagdierenbestrijding. Digitaal? Jazeker. Erg efficiënt én gifvrij. En aangezien er vanaf 2023 geen gif meer gebruikt mag worden, spelen ze met hun RatControl en MouseControl dus prima in op de actuele behoeften.

Gijs van der Heijden, één van de beide eigenaren vertelt: “Plaagdieren zoals ratten en muizen kunnen voor flinke overlast zorgen. Aangevreten voedsel, de geur van uitwerpselen en knaagschade. Denk aan aangetaste verpakkingen, kabels en isolatie. En als je ze niet tijdig bestrijdt neemt die overlast ook in een rap tempo toe. Want ze planten zich enorm snel voort en een muis heeft aan een gaatje zo dik als een potlood genoeg om ergens naar binnen te gaan.”

Plaagdierenbestrijding dus!

Verstandig om schade te voorkomen en voor veel bedrijven is plaagdierenbestrijding daarom ook een bekend terrein. Gijs: ”Vaak gebeurt het nog met gif maar na dit jaar mag dat niet meer gebruikt worden. En dus moeten er andere opties bekeken worden. Wat dan ontzettend makkelijk is ten opzichte van de traditionele vallen, is het gemak van onze digitale mogelijkheden. In een overzichtelijke app zie je direct of en wanneer een dier gevangen is in de val. Ontzettend makkelijk en efficiënt dus. Want dan hoef je geen onnodige rondes meer te lopen om te checken of er misschien ergens iets gevangen is.”

Totale ontzorging

De vallen van SnapTrap zijn uniek in zijn soort omdat de batterijen vervangbaar zijn en ze uit volledig duurzaam materiaal gemaakt zijn. “En wij zorgen voor een complete ontzorging. Voordat de vallen geplaatst worden zal er door onze specialist altijd eerst een onderzoek worden gedaan. Als er al sprake is van overlast, dan is de situatie anders dan bij preventie bijvoorbeeld. We begeleiden je compleet. Wat moet je doen om een plaag te voorkomen? En hoe pakken we dat aan? De vallen van SnapTrap lokken de dieren in een val met een natuurlijk lokmiddel wat we met je afstemmen. Want in een bakkerij gaat brood als lokmiddel natuurlijk niet werken! We maken dan een advies en plan en daarmee kun je direct van start. Wij leveren en plaatsen alle materialen en installeren de app. In die app kunnen we een plattegrond van je bedrijf laden. Ook van een compleet warehouse en zelfs met meerdere vestigingen. Je ziet dan voortaan real-time hoe de situatie is. Wordt er een dier gevangen, dan krijg je meteen een melding. Je haalt de klem leeg en deze is direct weer bruikbaar. Mocht je de klemmen liever niet zelf leeghalen, dan kunnen wij ook die service voor je regelen!”

Gemak

Met de app kun je meerdere locaties beheren en bijhouden of de klem ook weer leeggehaald wordt. Veel plaagdierenbestrijders gebruiken gif, wat dus niet meer mag volgend jaar. Of ze gebruiken traditionele klemmen zonder online koppeling. Volgens de norm moet je alle klemmen elke week checken. Besef dus hoeveel tijd je wint door altijd real-time al je klemmen in één oogopslag online te zien. Ten opzichte van alle klemmen al rondlopend te gaan checken.

Veilig en voordelig

Het is een veilig systeem waarmee je dus veel schade kunt voorkomen. Gijs vervolgt: “En ook technisch gezien is het veilig. Het is een passief systeem wat niet opgepikt wordt in het netwerk. Via de klemmen kan dus niet ingebroken worden op je netwerk. SnapTrap levert momenteel al volop aan de voedselindustrie, horeca en warehousing. Maar ook aan de agrarische sector, gemeentes en recreatieparken. Allen erg gebaat bij deze efficiënte manier van plaagdierenbestrijding. Ook particulieren kunnen de klemmen aanschaffen via de webshop. Maar vooral voor bedrijven leveren deze klemmen veel op. Gemiddeld genomen is een bedrijf met deze methode 35 tot 40 procent goedkoper uit dan via andere manieren. En hoe groter je bedrijf, hoe groter het voordeel!”

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Meer nieuws

Krachtpatser…

De muizen worden steeds slimmer en sterker, maar deze muis slaat werkelijk alles. Wat een krachtpatser. Gelukkig voor hem of haar is het geen SnapTrap

Lees meer »