Waarom zou je iemand anders plaagdierbeheersing laten uitvoeren terwijl je het op een eenvoudige manier ook zelf kunt.

24 mei 2022

Waarom zou je iemand anders plaagdierbeheersing laten uitvoeren terwijl je het op een eenvoudige manier ook zelf kunt.

Muizen- en rattenklemmen bestaan al sinds mensenheugenis. Sinds kort is er een moderne versie beschikbaar die je in staat stelt om op een professionele manier zelfstandig muizen en ratten te vangen. De klemmen worden gekoppeld aan onze digitale wereld, ze zijn verbonden met een gsm, Wifi of LoRa netwerk. Zodra er vangst is in een klem, krijg je direct een melding op gsm, tablet en/of computer. Met deze methode kun je op een eenvoudige, gifvrije en effectieve manier zelf plaagdieren bestrijden.

Normaal gesproken wordt plaagdierbestrijding uitgevoerd door een gecertificeerd plaagdierbestrijdingsbedrijf, maar omdat de “SnapTrap methode” gifvrij is, mag je dit ook zelfstandig uitvoeren. Maandelijkse rondgang van iemand die komt controleren op vangst en/of controle op voldoende lokmiddel, behoort dan tot het verleden. Bovendien, waarom zou je het een ander laten doen als je met behulp van een melding op je gsm en/of computer het ook zelf kunt uitvoeren?

 

 

Lekkere lokstof

Iedereen kan met SnapTrap zijn eigen klemmen beheren. “Het systeem werkt in principe op alle plaagknaagdieren. We kijken altijd samen met de klant met wat voor plaagdieren we te maken hebben. Vervolgens beoordelen we hoeveel vallen er moeten staan en met welk digitaal signaal we het beste kunnen werken (LoRa, Wifi of GSM). Als we dat helder hebben, kijken we welke lokstof het meest geschikt is. We zoeken altijd naar een afwijkend voedselaanbod, wat ze nergens aantreffen, maar wel heel lekker vinden.

 

Gericht vallen legen

De klemmen kunnen eenvoudig worden geactiveerd. De rat of muis die op de lokstof afkomt, komt in de klem vast te zitten. “In 99 van de 100 gevallen zijn ze direct dood”

Je krijgt een e-mail, sms of pushbericht dat er iets gevangen is. Het systeem geeft 24/7 aan wat de status is van alle vallen, zodat je weet welke val je moet controleren op de vangst van een muis of rat. Het is ook van belang dat je een klem snel leegt, zodat de klem schoon blijft en hergebruikt kan worden. Een onnodige rondgang langs alle vallen behoort hiermee dus tot de verleden tijd. Na het legen van de val is hij meteen weer actief. Daarnaast werk je zonder gif en daarmee ben je voorbereid op de nabije toekomst (2023), waarin het gebruik van gif verboden wordt. Bovendien weet je door het gebruik van de vallen precies hoeveel je vangt, met gif weet je dat niet.

 

Toegankelijke informatie

Klanten kunnen inloggen op een eigen portaal, waarin het overzicht van alle klemmen wordt weergegeven en ze rapporten kunnen inzien, of gebruik maken van een app. Bij vangst van een plaagdier ontvangt de klant naar keuze een e-mail en/of sms. Doorgaans is de klant veertig procent goedkoper uit dan dit te laten uitvoeren door een externe partij.

 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws

Rat in huis

Getver… een Rat

Ratten in huis Getver… een rat in je huis. Dat wil toch niemand. Maar wat doe je eraan? Dat is de vraag. Geen nood; in

Lees meer »