Waarom is digitale plaagdierbeheersing belangrijk?

24 mei 2022

Waarom is digitale plaagdierbeheersing belangrijk?

Plaagdieren storen. Of het nu muizen, ratten, wespen of andere knaagdieren zijn: er kan veel misgaan wanneer ze opduiken. Verlamming van productieprocessen, inbreuken op de hygiëne, economische verliezen en zware boetes zijn slechts enkele voorbeelden. Daarnaast kan er onherroepelijke imagoschade ontstaan. Om dit te voorkomen wordt digitale schadebeperking toegepast: maximale controle in kruidenierswinkels, grote bedrijven en magazijnen met behulp van intelligente technologie. Samengesteld uit draadloze communicatie en sensortechnologie, bewaken en documenteren de digitale SnapTrap-oplossingen de plaagdierbeheersing, zelfs op meerdere locaties. Geautomatiseerd, ongecompliceerd, proactief en preventief.

Plaagdieren tasten aan

Uitdagingen van analoge en mogelijkheden van digitale plaagdierbeheersing

In het geval van een plaag wordt het bedrijf niet alleen geconfronteerd met economische verliezen, maar ook met reputatieverlies. Maar wie knaagdieren, insecten en ander ongedierte een halt wil toeroepen, kan en mag niet willekeurig te werk gaan. Want randvoorwaarden van de overheid, zoals de Biociden verordening, de Levensmiddelenhygiëneverordening en de Wet op de dierenbescherming, bepalen de invulling van de plaagdierbeheersing in de praktijk.

Waarom analoge plaagdierbeheersing niet meer van deze tijd is

Alles is geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Waarom niet ook bij plaagdierbeheersing? Analoge vallen en plaagdierbeheersingssystemen zijn niet alleen omslachtig en tijdrovend, maar ook onverenigbaar met de voortschrijdende digitale transformatie. Steeds meer industriële bedrijven automatiseren hun processen in het kader van Industrie 4.0 en besparen zo op personeel en inspanningen. Onze digitale oplossingen voor plaagdierbeheersing maken daar ook deel van uit.

Digitale plaagdierbeheersing is gewoon beter

Digitale plaagdierbeheersing verhoogt de efficiëntie en controle op het terrein – 24/7. SnapTrap combineert sensortechnologie, draadloze communicatie en vallen die op het specifieke ongedierte zijn ingesteld. Het resultaat is een naadloze plaagdierbeheersing op meerdere locaties. Statistische gegevens worden samengevoegd, wat zorgt voor een transparante en betrouwbare bescherming tegen plaagdierplagen.

 

Veilig, efficiënt alternatief zonder gif
Vooral in de voedingsindustrie verbieden de hygiënenormen het gebruik van giftig lokaas. De SnapTrap-snapvallen gebruiken geen gif en werken betrouwbaar en veilig.

Voldoet aan de Europese wetgeving
Het systeem stuurt regelmatig statusberichten om ervoor te zorgen dat de 24-uurs inspectietermijn van de wet op de dierenbescherming wordt nageleefd. Het systeem geeft ook tijdig een melding in geval van een storing aan afzonderlijke modules.

Betrouwbare documentatie
Waar en wanneer precies heeft de plaag zich voorgedaan of welke val is geactiveerd? De automatische documentatie stelt gebruikers in staat om op elk gewenst moment een exact beeld te krijgen van de plaagdierenplaag in hun opslagfaciliteiten.

Energiebesparend systeem
De vangsystemen zijn uitgerust met storingsvrije radioverbindingen. Afhankelijk van de frequentie van de statusmeldingen (hartslagen), kunnen de oplaadbare batterijen tot 1,5 jaar werking garanderen.

Hoge transparantie, eenvoudige bediening
Zodra een val wordt geactiveerd, stuurt het systeem binnen enkele seconden een bericht naar de geautoriseerde medewerker. Zodra het ongedierte is verwijderd, kan de val met een druk op de knop weer worden geactiveerd.

Flexibele toepassingsgebieden
De vallen en modules van SnapTrap zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Door hun stabiele en weerbestendige ontwerp kunnen ze in principe overal worden geïnstalleerd en worden ze beheerd via een centrale app.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws