Gifvrij bestrijden van muizen en ratten

25 april 2022

Gifvrij bestrijden van muizen en ratten

Gifvrij bestrijden… voor ons al vanzelfsprekend.

Vanaf 1 januari 2023 mag er in de basis geen gebruik meer worden gemaakt van gif voor het bestrijden van ratten en muizen. Begrijpelijk, want de kans op doorbesmetting is erg groot. Veel dieren kunnen in aanraking komen met het gif en overlijden of ernstig ziek worden. Doordat het gebruik van gif wordt verboden verwacht het KAD (Kennis- en adviescentrum Dierplagen) een enorme stijging van de ratten en muizen populatie. Zo groot, dat we er meer last van gaan krijgen dan de processierups. Helaas realiseren wij ons dit pas als het te laat is en we de ratten en muizen in grote getallen over straat zien rennen.

Gifvrij bestrijden van muizen en ratten

Gifvrij niet enige reden van groei

Uiteraard is het niet meer kunnen gebruiken van gif niet de enige reden dat de populaties groeien. Ook de zachte winters, de verstedelijking en het grote aanbod van voedsel zijn hiervan een oorzaak. Wij van SnapTrap adviseren dus niet alleen om de plaagdieren te bestrijden, maar ook om te zorgen dat ze niet binnenkomen en er geen voedselaanbod is. Dit kun je simpelweg doen door het afval, diervoeders en dergelijke goed op te bergen en je huis te controleren op kieren en gaten. Een muis heeft maar een paar millimeter nodig om binnen te komen en een rat maar een paar millimeter meer. Dichtmaken kan op diverse manieren: met staalwol, speciale kit of gewoon met cement.

Gif niet meer, wat wel?

Maar wat kun je nog meer doen nu de doosjes met gif niet meer mogen? Wij van SnapTrap hebben de oplossing: een slimme val. De oude bekende klem gebruiken met de techniek van de 21ste eeuw. Wij leveren een klem die een vangst meldt via een bericht op je gsm, tablet en/of computer. Dat is makkelijk, een melding dat je de klem moet leegmaken. Dus geen klemmen in je pand waar al dagen een dood dier in zit, wat gaat stinken of waardoor je een vliegenplaag krijgt. De meldingen kun je ook zien in een portal (website) of app op je smartphone. Dit noemen wij “Plaagdierbeheersing 3.0”.

Gifvrij bestrijden van muizen en ratten

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws

Rat in huis

Getver… een Rat

Ratten in huis Getver… een rat in je huis. Dat wil toch niemand. Maar wat doe je eraan? Dat is de vraag. Geen nood; in

Lees meer »

Krachtpatser…

De muizen worden steeds slimmer en sterker, maar deze muis slaat werkelijk alles. Wat een krachtpatser. Gelukkig voor hem of haar is het geen SnapTrap

Lees meer »