Getver… een Rat

25 april 2022

Getver… een Rat

Ratten in huis

Getver… een rat in je huis. Dat wil toch niemand. Maar wat doe je eraan? Dat is de vraag. Geen nood; in onderstaande blog gaan we je stapsgewijs vertellen wat voor rat je hebt gezien, hoe ze bij je in huis zijn gekomen en hoe je ervan af kunt komen.

Wat voor rat is het?

Wat voor rat is het? Een bruine of een zwarte? Dat kun je herkennen aan de kleur van de vacht. Wij snappen dat je dat niet hebt kunnen zien, ze zijn ook zo snel! Maar ook aan de locatie waar je ze hebt gezien kun je herleiden of het een bruine of zwarte rat is. Een bruine rat leeft vooral laag bij de grond en een zwarte zo hoog mogelijk. Dus zag je er een op zolder dan kun je ervanuit gaan dat het een zwarte is. In je garage of tuinhuis is het in bijna alle gevallen een bruine. De uitwerpselen geven ook meer duidelijkheid: een zwarte rat heeft keutels ter grootte van een rijstkorrel, een bruine rat heeft een beetje rechthoekige keutels van zo’n 2 cm lang en 5 mm dik.
De soorten ratten op Wikipedia

Ratten verjagen

 

Waarom komen ratten?

Waarom zijn ze bij jou in huis gekomen? In de meeste gevallen heeft dat te maken met voedselaanbod. Heb je kippen, een volière of andere huisdieren, dan is de kans groot dat ze daar lekker komen “dineren”. Belangrijk is dus dat je zorgt dat er geen voedselaanbod is. Zitten ze bij je binnen, dan komt dat meestal omdat ze een schuilplaats en/of voedsel zoeken. Maar hoe komen ze dan binnen? Een rat heeft ongeveer 0,8 cm2 nodig om binnen te kunnen komen. Dus kieren en gaten goed dichtmaken kan veel ellende voorkomen.

Hoe kom ik van ratten af?

Maar hoe kom je ervan af? Met een rattenklem! Waar haal je zo’n klem? Bij SnapTrap natuurlijk, onze RatControl wordt geleverd inclusief kist. Deze val is zo ontworpen dat u eigenlijk niks fout kunt doen, ook al heeft u nog nooit zelf ratten bestreden. Het is een klem in een kist die je eenvoudig kunt plaatsen. Het enige wat u moet doen voordat u deze plaatst, is deze aanmelden op uw Wifi netwerk en een niet giftig lokstof plaatsen in de val. Zet ze daar waar je veel rattenkeutels ziet, langs muren, achter apparaten en objecten. Plaats ze altijd in een rattenkist om te voorkomen dat kinderen en huisdieren in de klem komen. Één val is niet voldoende, plaats er altijd meerdere op een minimale afstand van 3 tot 5 meter.
Plaats eerst de lokstof en span daarna de klem pas, dit voorkomt dat je met je vingers in de klem komt! Wij gebruiken in de meeste gevallen ongezouten zonnepitten als lokstof, daar zijn ze gek op. Ook voor deze lokstof kunt u bij ons terecht.

Handige App voorkomt veel werk

Zodra er een vangst is in een val, krijg je direct een melding op je gsm, tablet en/of computer. Het enige wat je moet doen is de val zo snel mogelijk leegmaken. Vies, ja natuurlijk! Wij adviseren daarom altijd om plastic handschoenen te dragen. De klem is zo ontworpen dat het aanraken van de rat niet nodig is. Snel weer activeren voor weer een volgende vangst. Je hoeft dus niet elke dag naar zolder, in de garage of in je tuinhuis te gaan kijken of je iets gevangen hebt. Afhankelijk van het aantal ratten zal de overlast op termijn afnemen en over zijn. Wel adviseren we altijd om de vallen te laten staan, zodat er geen overlast meer ontstaat. En komt er toch weer een rat in de val, dan krijgt u automatisch weer een melding. Simpel toch?

Rat in huis

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws

Duurzame Dinsdag.

Vandaag is het #DuurzameDinsdag. Elk jaar wordt er een “duurzame troonrede” voorgelezen door een prominent persoon. Vandaag was het prof. dr. Jan Jonker, Hoogleraar aan de Radboud

Lees meer »