Bestrijden van muizen

25 april 2022

Bestrijden van muizen

Heb ik last van muizen?

Help! Ik denk dat ik last heb van muizen. Geen leuke gedachte natuurlijk. Waar kun je aan herkennen dat je last hebt van muizen? Muizen laten muizenkeutels en urine achter waar ze verblijven en lopen. Je kunt dit herkennen aan een penetrante urinelucht en aan langwerpige uitwerpselen ter grootte van een hagelslag. Ook aangevreten verpakkingen en knagen en rennen op plafonds zijn indicaties dat je last hebt van muizen.

bestrijden muizen

Hoe komen muizen binnen?

Muizen zijn klein en flexibel, een spleetje of gaatje is genoeg voor muizen om binnen te komen. Ze laten zich vooral zien in keukens en woonkamers en hebben niet veel ruimte nodig om binnen te komen, een gaatje ter grootte van 0,5 cm² kan al genoeg zijn. Onderzoek de mogelijkheden waardoor deze plaagdieren naar binnen kunnen komen en zorg ervoor dat gaten en kieren dichtgemaakt worden. Alleen dan is een goede bestrijding mogelijk.

Bestrijden van muizen: Waarom zou ik dat zelf doen?

Hier een aantal voordelen van zelf bestrijden:

  • Voordelig
  • Geen derden op het terrein
  • Weinig werk en snel klaar door MouseControl van SnapTrap.
  • Klemmen zoeken niet meer nodig door Wifi
  • Veilig, zonder gif
  • Geen lange lijdensweg voor de muizen
  • App met de klemmen en vangsten. Je hoeft alleen de succesvolle klemmen te legen.

Technische uitleg MouseControl

Als je last hebt van muizen dan kun je deze eenvoudig zelf bestrijden met MouseControl van SnapTrap. Deze val is zo ontworpen dat je eigenlijk niks fout kunt doen, ook al heb je nog nooit zelf muizen bestreden. Het is een dubbele klem in een tunneltje, die je eenvoudig kunt plaatsen waar u de uitwerpselen heeft gezien. Plaats de val wel altijd langs de wand, omdat muizen altijd langs de wand lopen. Vaak met meerdere tegelijk omdat het groepsdieren zijn. Het enige wat u moet doen voordat u de val plaatst, is deze aanmelden op een Wifi netwerk en een niet giftig lokstof plaatsen in de val. Plaats eerst de lokstof en span daarna de klem pas, dit voorkomt dat je met je vingers in de klem komt! Wij gebruiken altijd wit vogelzaad als lokstof, daar zijn ze gek op. Ook voor deze lokstof kun je bij ons terecht.

Bestrijden van muizen: Handige App voorkomt veel werk

Zodra er een vangst is in een val, krijg je direct een melding op gsm of computer. Het enige dat gedaan dient te worden is de val leegmaken, waarbij aanraken van muis niet nodig is en u de val weer opnieuw kunt activeren voor de volgende vangst. Er is dus alleen actie vereist bij melding van vangst, tussendoor de vallen controleren is niet meer nodig.

Afname aantal muizen snel zichtbaar

Afhankelijk van het aantal muizen zal de overlast op termijn afnemen en over zijn. Je kunt dit herkennen doordat er steeds kleinere muizen gevangen worden. Dit zijn jonge muizen die zelfstandig op zoek gaan naar eten omdat vader en/of moeder niet zijn teruggekeerd omdat deze al gevangen zijn. We adviseren altijd om de vallen te laten staan zodat er geen overlast meer komt. En komt er toch weer een muis in de val dan krijg je automatisch weer een melding.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws

Krachtpatser…

De muizen worden steeds slimmer en sterker, maar deze muis slaat werkelijk alles. Wat een krachtpatser. Gelukkig voor hem of haar is het geen SnapTrap

Lees meer »